Dream ItalyDream Italy
Glömt lösenord?

Sardinien

Sardinien
Hyr hus på Sardinien

Sardinien

Paradisstränder som påminner om Karibien. Kristallklart himmelsblått hav, karakteristiska vikar och kritvita stränder. Detta är Sardinen, en förtrollande ö som med sin vilda och rena natur och gamla traditioner lockar besökare från hela världen.

Sardinien är Italiens näst största ö, efter Sicilien. Här bor cirka 1,6 miljoner invånare. Ett självklart val när man väljer att besöka ön är givetvis dess vackra stränder och hav. Men det finns även mer att se och göra här. Upptäck det vilda inlandet och dess sevärdheter, huvudorten Cagliari är också väl värd ett besök, och inte minst – njut av den goda sardiska fårosten Pecorino!

Stränder

Ön består av cirka 1800 km kust och här finns några av Europas vackraste stränder. La Pelosa i Stintino och Cala Corsara i skärgården Maddalena är bara några av de pärlor som man kan besöka på norra sidan av ön.

Sevärdheter och aktiviteter

Det finns mycket att se och göra på ön. Snorkling, sol och bad, orörd natur, vackra städer, sportaktiviteter, jetsetliv, konsthantverk, gastronomi och traditioner är några av de områden som lockar besökare från hela världen. Bland städerna på ön är Alghero med sitt pittoreska centrum och vackra havsutsikt, väl värd ett besök.

Resa hit

Det är relativt enkelt att flyga till Sardinien. Från Sverige kan man flyga till Alghero, Olbia och Cagliari. Det går även utmärkt att resa med färja från det italienska fastlandet, t.ex. från Rom (Civitavecchia), Livorno och Genova. Restiden med färja tar ungefär 5 timmar från Civitavecchia. 

Bo på Sardinien

Dream Italy har noggrant valt ut ett antal fina hus, samtliga med närhet till havet. Du kan bland annat välja att hyra en exklusiv villa med egen strand och med fantastisk havsutsikt.

Låt dig inspireras av våra hus och vänd dig till oss för att få personliga tips och råd.

Kategorier